De Tuinmuze

Koninginnepage

13-05-2020

Een schoonheid! Dat is de koninginnepage, en met deze vlinder in de tuin voel ik me de koning te rijk. Lida hielp mij erbij.

Vorig jaar plukte Lida Jolij (vlinderbeschermer en -specialist) twee rupsen van de koninginnepage uit mijn wortelloof. Zij bracht ze naar haar huis, niet ver hiervandaan, waar ze een indrukwekkende verzameling kasjes met rupsen en poppen heeft. In de kasjes worden de rupsen gekoesterd met lekkere blaadjes en mogen ze zich veilig en ongestoord verpoppen, niet belaagd door sluipwespen en andere rupsendoders."Ik breng de vlinder terug als hij uitgekomen is," beloofde ze.
Lida hield woord. Kortgeleden kwamen zij en haar man Ferdi bij mij met een kasje. Daarin zaten poppen en een prachtige koninginnepage, die popelde om naar buiten te gaan. Ook kon ik de mooie poppen van dichtbij bekijken. Het deurtje ging open, en daar ging de vlinder. Tot heel hoog in de lucht.
Ik hoop hem terug te zien, of in ieder geval de rupsen ervan. Tenslotte heb ik de bronzen venkel in mijn siertuin, en heb ik veel peen gezaaid in mijn moestuin. Dat moet jammie zijn voor de rups van de koninginnepage. Dit verhaal mocht in het blad Landleven dan ook niet ontbreken. Lees het in de rubriek Tuin & Erf, Siertuin.
Een mooi artikel over Lida staat in het eerste nummer van dit jaar van Landleven. Ondertussen is zij druk met het ontwerp van een vlindertuin in Doetinchem. Haar eigen tuin is dan ook een paradijs voor vlinders. Daar wissel ik graag plantjes mee uit!

 
Diensten

De Tuinmuze levert een totaalpakket aan diensten voor uw tuin.

Tuinontwerp Tuinontwerp

Beplantingsplan Beplantingsplan

Aanleg Aanleg

Dennenweg 2, 7021 MH Zelhem


Tel: 06 - 23 08 27 40
Realisatie door PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms