De Tuinmuze

Foto's van planten

Iedereen heeft zijn favoriete planten. Zo ook De Tuinmuze.

Acanthus mollis

Acanthus mollis

Een statige plant die geen steun nodig heeft. Decoratieve bladeren, bloemen én zaden, prachtig geaderde schutbladen: wat wil een mens nog meer. 
De versiering van de Griekse zuilen zou geÏnspireerd zijn door het blad van de Acanthus. Zo betekent het Griekse woord akantha doorn of stekel. Het blad heeft aan het uiteinde dan ook stekels, dus het is geen plant die je argeloos zonder handschoenen aanpakt.

Aconitum lamarckii

Aconitum lamarckii

Een prima borderplant met niet te hoge eisen, die meer dan 1 meter hoog kan worden. Kan goed in de schaduw. In juli-augustus bloeit deze monnikskap met lichtgele bloemen. Hij heeft wel steun nodig.

Agastache foeniculum

Agastache foeniculum

Deze plant heet niet voor niets dropplant. Hij wordt soms ook anijsplant genoemd. Wrijf maar eens een stukje blad fijn tussen je vingers en ruik eraan!
Deze gemakkelijke plant doet een beetje stijf aan, maar is daardoor mooi te combineren met planten met horizontale blad of bloemvormen. Wie van bijenbezoek houdt, moet hem absoluut aanschaffen. Hij staat graag in de volle zon.

Aster divaricatus Aster divaricatus

Aster divaricatus

Een ongecompliceerde aster, een van de weinige (misschien wel de enige) die goed gedijt in de schaduw. Uitstekende geschikt dus om donkere hoekjes in de tuin met de stralend witte bloemetjes te laten oplichten in de periode tussen augustus en oktober. De bloemetjes van deze plant, die 60 tot 70 cm hoog wordt, trekken veel insecten aan. Hij is ook heel geschikt om te worden toegepast als bodembedekker.

Echinacea

Echinacea

Een ongecompliceerde plant, die geen steun nodig heeft. Echinacea is bekend om haar geneeskrachtige eigenschappen. De zonnehoed, zoals hij ook wel wordt genoemd, is in verschillende kleuren te krijgen.

Hibiscus syriacus

Hibiscus syriacus

Deze struik - die wat uiterlijk betreft ook een klein boompje genoemd kan worden - bloeit rijk. Er is een grote variatie aan bloemkleuren van deze plant op de markt. Zo heeft de variëteit 'Oiseau Bleu' prachtige blauwpaarse bloemen, en heeft 'Pink Giant' roze bloembladen met een knalrode aanzet bij ieder bloemblaadje. De struik is goed winterhard en kan prima toegepast worden in een gemengde border.

Ligularia dentata

Ligularia dentata

Om deze plant met zijn krachtige silhouet kan niemand heen. Het blad van de varieteit 'Othello' is aan de onderzijde donker purper. De stralend gele bloemen zijn er van juli tot september, waarna er decoratieve pluizige zaadbollen verschijnen. Hij houdt van vochtige grond, anders hangt de hele plant snel slap.

Persicaria amplexicaulis 'Alba'

Persicaria amplexicaulis 'Alba'

Een heerlijke plant voor grote groepen in de border, als tegenhanger van planten met horizontale blad- en bloemvormen. Deze duizendknoop bloeit van juli tot en met september met leuke witte aartjes. Hij kan tot meer dan 1 meter hoog worden. Hoewel hij graag in de zon staat, verdraagt hij ook lichte schaduw.

Phlox paniculata

Phlox paniculata

Mijn allereerste tuinbloemen waren phloxen, en ze zullen ook altijd tot mijn favorieten behoren. De verscheidenheid in kleur en hoogte van de verschillende soorten phlox is bijzonder groot. Deze paniculata hybride kan tot wel 1 meter hoog worden. De bloemen, die er zijn van juli tot oktober, verspreiden in de schemering een delicate geur en trekken veel insecten en vooral vlinders aan.

Verbena hastata

Verbena hastata

De ijzerhard houdt van zon. Deze eenjarige plant zaait zich gemakkelijk uit. De plant kan langer dan 1 meter worden. De lieflijke paarse bloemetjes verschijnen in juli-augustus en blijven soms zelfs tot de eerste nachtvorst.

 
Diensten

De Tuinmuze levert een totaalpakket aan diensten voor uw tuin.

Tuinontwerp Tuinontwerp

Beplantingsplan Beplantingsplan

Aanleg Aanleg

Dennenweg 2, 7021 MH Zelhem


Tel: 06 - 23 08 27 40
Realisatie door PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms