De Tuinmuze

Februari

Het kan nog behoorlijk koud zijn, maar het weer kan ook al lenteachtig zijn.

Siertuin

Laat dor blad nog in de borders liggen. Behalve dat zo'n dek winterbescherming biedt, is het ook nog een prima schuilplaats voor lieveheersbeestjes, die samen met de oorwormen eersteklas bladluisbestrijders zijn.

Groententuin

Radijs laat zich vanaf eind deze maand al in de volle grond zaaien, de plantjes kunnen prima tegen kou. Let op: radijs mag slechts een maal in de vier jaar op dezelfde plek groeien.Voorzaaien onder glas: koolsoorten (bijvoorbeeld Chinese kool) en koolrabi. Probeer ook eens suikererwten: in een vroeg stadium geplukt, kunnen ze als peultjes worden gegeten, later als doperwt èn als sperzieboon. Ze smaken lekker zoet. Vanaf half februari kun je al raapsteel en spinazie zaaien; worteltjes en tuinbonen vanaf eind februari.

Fruit

Zwarte bes: let erop dat er geen opvallend grote, ronde knoppen aan de takken van zwarte bes ontstaan. In zo'n knop bevinden zich namelijk duizenden bessenrondknopmijten, een spinachtig diertje. Verwijder de knoppen zo snel mogelijk en verbrand ze.

Vijver

Zodra het water niet meer bevroren is, kan het net - waarin het gevallen blad zich heeft verzameld - voorzichtig uit de vijver worden getrokken. Let erop dat zich in de natte bladermassa geen kleine visjes of andere vijverdiertjes bevinden. Gooi ze anders snel terug in de vijver.

Aandachtspunten

Knotten van bomen - zoals bolcatalpa, bolesdoorn en bolacacia - kan nu gebeuren.
Nestkastjes in de tuin kunnen nu ook prima worden schoongemaakt: uitborstelen met heet sodawater en goed in de zon laten drogen.
Kamer- en kuipplanten kunnen uit stek worden vermeerderd, zoals Pelargonium, begonia, vlijtig liesje en kaaps viooltje. Zet de stekjes in het licht, maar uit de zon, en houdt de grond vochtig.

 
Diensten

De Tuinmuze levert een totaalpakket aan diensten voor uw tuin.

Tuinontwerp Tuinontwerp

Beplantingsplan Beplantingsplan

Aanleg Aanleg

Dennenweg 2, 7021 MH Zelhem


Tel: 06 - 23 08 27 40
Realisatie door PowerAssist webdesign Arnhem | Powered by IQ cms